Kenny Brenet

Kenny Brenet
Kenny is één van de meest rauwe en tegelijkertijd fijngevoelige kunstenaars die op dit moment te vinden is. Met zijn expressieve werken, gecreëerd met enkel reguliere potloden, creëert hij waarheden achter de leugen. Zijn scherpe blik is de veroorzaker van de toverpracht en maakt hem uniek ten opzichte van zijn lotgenoten.

Kenny heeft zijn talent ontwikkelt in een rauw verleden. Hij zat tijdelijk vast en juist toen ontdekte hij dat vergeving boven de schuld stond en ontving hij verlossing en vergeving voor zichzelf. Door deze innerlijke verlossing ontstond de drang om te tekenen. Negatieve gevoelens werden geaccepteerd, en daarnaast werd er plek gemaakt voor positiviteit. Kenny ontkent zijn verleden niet. Hierdoor heeft hij stappen voorwaarts kunnen maken naar een nieuw leven.

Kenny tekent fotorealistisch. Zijn zelf aangeleerde skills hebben hem tot de top van zijn genre gebracht. Iedere streek van zijn potlood zit vol bezieling. In zijn werk zie je dat hij geen angst kent en risico neemt om verder te kunnen gaan. Kenny laat zien dat kunst als verlosser geldt, maar ook als een verslavend middel. Durf jij ook verslaafd te raken aan zijn werk?

Helpen door ervaring
Op dit moment help ik kinderen met rugzakjes. Ik gebruikt mijn eigen ervaring als lesstof om ze te helpen. De positieve kracht is eigenlijk ontstaan door negativiteit in mijn leven. Toen ik in het diepste dal zat waar ik in kon komen heb ik geleerd deze kracht
om te buigen. ‘Toen ik zelf in het diepste dal zat heb ik pas leren klimmen’. Door mij rust te vinden kon ik zien waar ik heen wilde. Toen ik weken achtereen vast zat, zag ik plotseling verlossing; het papier dat voor me lag. Ik mocht schrijven… Ik ben gaan tekenen.

Ik heb veel moeten leren. Ik kom uit een crimineel milieu, heb vastgezeten en ben ondertussen verslaafd geweest. Helaas heb ik een ander pad bewandeld. Deze bestond uit criminaliteit en drugs. Ik ben hier niet perse trots op, maar ik zou het ook nooit ontkennen omdat ik door mijn verleden hier ben gekomen. In mijn ervaring heb ik geleerd dingen anders te bekijken. Misschien hebben bepaalde middelen me blijvend geschaad, maar ook littekens kunnen mooi zijn. Het is maar net hoe je er naar kijkt.

Ik werk nu bij de Brijder stichting in Alkmaar. Hier begeleid ik de jeugd in gesloten setting. Nu gebruik ik mijn ervaring om jongeren te helpen. Juist door naar ze te luisteren en ze de aandacht te geven die ze verdienen kan ik ook met hun naar voren. Het verleden verander je niet, maar de toekomst kan je naar je eigen hand zetten. Ik merk in mijn werk dat ik een connectie heb met de kinderen omdat ik ze oprecht wil begrijpen. Natuurlijk begrijp ik ze niet altijd, maar juist het wederzijdse respect en het niet oordelen helpt elkaar verder. Ik krijg hier veel positieve energie van, wat mij ook weer verder helpt in het leven.

Inspiratie
Op dit moment wordt ik geïnspireerd door techniek, dieren en de wereld om me heen. Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen visie in het werk te leggen om zodoende een waarheid of werkelijkheid bloot te leggen die ik erin zie. Ik denk dat ik hierdoor het meest bij mezelf blijf en ook meer van mijzelf in deze wereld leer ontdekken. Ik wil ook van de mensen in mijn leven leren, zowel de goede als van de slechte mensen. Uiteindelijk zijn voor mij de woorden ‘respect’ en ‘positiviteit‘ kernwoorden en altijd met een open blik vooruit kijken!